ampliar fotografia

Associació Catalana contra la Contaminació Acústica

 

 

el soroll és un contaminant energètic
que envaeix la nostra intimitat
i lesiona la nostra salut

 

qui som

novetats i notícies

documents

associar-se

 

13 abril 2017

Convoquem la 2a edició dels Premis “Silenci i Qualitat de Vida”

Enguany, els premis tindran la corresponent dotació econòmica següent:
*1r premi: 3.000€ 
*2n premi: 2.000€
*3r premi: 1.000€ 

Les bases de la convocatòria són:
-L’objecte d’estudi és el silenci, les seves qualitats i efectes. NO tractar el soroll o estudiar com disminuir-lo, etc etc.
Potser ajuda en aquest sentit la lectura de la
carta de presentació de la presidenta de l’ACCCA de la 1a edició dels Premis, i també els següents links: “¿Te quieres callar?: la importancia de gozar de 2 horas de silencio al día” (El País, 19/09/2016) “Los efectos del silencio en el cerebro” (“Desafía tu mente”, de TVE1, 29/09/2016); ”El soroll, una droga” (EPC, 7/11/2016) i “Hemos olvidado la importancia del silencio” (EPC, 21/11/2016), així com “Cómo funciona la mente en absoluto silencio” (21/02/2017).
Com deia Lao Tsé: “El silenci és el so més fort que existeix”. Es tracta de començar a donar sentit a aquesta aparent contradicció;
-L’estudi, projecte, investigació… ho poden ser des de qualsevol vessant científica del coneixement humà (mèdica, psicològica, tècnica enginyera, jurídica, filosòfica, etc);
-Els estudis o projectes s’han de presentar en format pdf amb una extensió màxima de 50 fulls (incloent caràtula, índex i bibliografia), i un tamany de lletra d’Arial 10 o Times New Roman 12 (les notes a peu de pàgina a tamany 9 i 10, respectivament), a espai i mig. Els annexos poden ser a part sempre i quan només continguin gràfics o imatges amb el text imprescindible de descripció d’aquests;
-El text de l‘estudi s’ha d’enviar a l’adreça de correu electrònic de l’ACCCA:
accca@sorolls.org amb el títol (en majúscules): “ESTUDI PREMI SILENCI 2017".

La data límit per a l’enviament dels estudis és el dimarts 31 d’octubre de 2017.

 

A la 1a edició dels Premis Silenci i Qualitat de Vida (2016):

El passat divendres 18 de novembre de 2016 s’atorgaren els premis “Silenci i Qualitat de Vida” en la seva 1a edició. Dins del context definit per la presentació-intruducció dels premis, el jurat va decidir atorgar-lo al Psicòleg Sr. Tomàs Navarro, pel desenvolupament del seu article “
Pánico al silencio“.

De la ponència que va realitzar el premiat en l’acte d’atorgament volem destacar públicament el comentari que la seva filla amb 6 anys d’edat li va fer un cop que varen venir a Barcelona (en Tomàs Navarro i família resideixen en un tranquil i silenciós poblet de la Cerdanya, excepte el cap de setmana, quan “aterren” els turistes/visitants sorollosos):
—“Papà, com pot ser feliç aquesta gent amb tant de soroll?”
El soroll és un factor estressant que obre la “caixa de Pandora” (en paraules del psicòleg Tomàs Navarro) de les enfermetats psíquiques i fisiològiques més variades i insospitades, apart de la infelicitat i l’agressivitat que comporta.


7 abril 2017

Sentència contra el toc horari dels campanars de les esglésies

Audiència Provincial de Sòria, de 23 de març de 2017, que ordena el cessament definitiu, tant diürn com nocturn, del repic horari de la campana de l’església del poble Hinojosa del Campo.
Els tocs horaris dels campanars NO SÓN CAP TRADICIÓ CULTURAL NI TENEN NI SÓN CAP NECESSITAT PÚBLICA. L’informe antropològic del Dr. de Llobet així ho raona i demostra per al cas de les campanes de la Catedral de Girona (extensible a tots els campanars, eclesiàstics o no).
Per tant, si el soroll d’un campanar molesta, tant sigui de dia o de nit, es pot fer tancar (sempre i quan no sigui pels tocs litúrgics i altres oficis religiosos que sí s’han de tolerar).

assessoria jurídica

oficina tècnica acústica

assessoria
mèdica/psicològica