El passat divendres 18 de novembre de 2016 s’atorgaren els premis “Silenci i Qualitat de Vida” en la seva 1a edició. Dins del context definit per la presentació-intruducció dels premis, el jurat va decidir atorgar-lo al Psicòleg Sr. Tomàs Navarro, pel desenvolupament del seu article “Pánico al silencio“.

En aquest sentit, també són de lectura molt recomanables l’edició del passat 29/09/2016 del programa de TVE1 “Desafía tu mente”: “Los efectos del silencio en el cerebro“, i les cartes publicades al Periódico de Catalunya “El soroll, una droga” (7/11/2016) i “Hemos olvidado la importancia del silencio” (21/11/2016), així com “Cómo funciona la mente en absoluto silencio” (21/02/2017)

De la ponència que va realitzar el premiat en l’acte d’atorgament volem destacar públicament el comentari que la seva filla amb 6 anys d’edat li va fer un cop que varen venir a Barcelona (en Tomàs Navarro i família resideixen en un tranquil i silenciós poblet de la Cerdanya, excepte el cap de setmana, quan “aterren” els turistes/visitants sorollosos): “Papà, com pot ser feliç aquesta gent amb tant de soroll?” El soroll és un factor estressant que obre la “caixa de Pandora” (en paraules del psicòleg Tomàs Navarro) de les enfermetats psíquiques i fisiològiques més variades i insospitades, apart de la infelicitat i l’agressivitat que comporta.

Perdona, ara mateix el comentari está tancat

© 2011 sorolls.org Avís legal