Contra la inactivitat en el control i reducció del soroll de les terrasses

La sentència té la seva particularitat i interès en el fet que rebutja, desacredita, el criteri defensat per l’Ajuntament: per avaluar si les terrasses superen o no els límits legals s’han de fer mesuraments sonomètrics durant totes (sic) les nits al llarg d’un any (les nits que plogui també?). Entenem que promitjar 365 valors sonors no té cap mena de sentit, ja que es desfigura la realitat i el grau de les molèsties que són més punyents i perjudicials durant l’estiu, quan les activitats tenen major impacte acústic.
Recordem que la sentència condemna per no actuar, per no fer res en absolut més enllà de donar llicència de terrasses als locals sense contemplar més requisits que l’abonament d’una taxa.
Curiosament, l’Ajuntament no va recórrer la sentència, convertint-se en ferma.

http://bcnmes.com/reportaje/ciutat-sonica/

Punts on trobar l’exemplar (gratuït): http://bcnmes.com/puntos/

S’anul·len les llicències de les terrasses de dos locals per l’afectació als drets fonamentals a la intimitat i privacitat domiciliària del veí demandant. Text (rtf 77K)

Cadena Ser Catalunya 7/10/2014

Dret acústic de CatalunyaDret acústic de Catalunya” Una obra jurídica integral sobre la contaminació acústica, si bé amenitzada amb exemples extrets de l’experiència professional de l’autor i de la premsa, amb la pretensió de ser pràctica per a la resolució de conflictes veïnals provocats per sorolls i vibracions.

PRÒLEG (arxiu pdf 76K) a càrrec de l’editora.

Presentacions: als mitjans, Matins en xarxa (28/04/2014); a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (22/05/2014); Llibreria Alibri (11/06/2014).

Encàrrecs i venda per internet a: www.deguardia.cat i també a les llibreries La Jurídica (Via Augusta, 42, BCN),  Alibri (c. Balmes, 26, BCN),  Atelier (c. Mallorca, 272, BCN, i Via Laitena, 12, BCN), Geli (c. Argenteria, 18, GIRONA) i La Capona (c. Gasòmetre, 41-43, TARRAGONA).

Diari de Girona, 15/01/2014

Matins en xarxa, laxarxa.com, 15/11/2013

Programa “Matins en xarxa – Bloc de notes”, laxarxa.com 20/08/2013

àudio

El mirador de Barcelona, laxarxa.com

youtube

© 2011 sorolls.org Avís legal