Un article del Psicòleg Tomàs Navarro, publicat avui 13 d’abril a l’edició electrònica en obert d’el Periódico de Catalunya, que convida a la reflexió i al silenci, naturalment, tan necessari en la nostra societat de l’estrès i el soroll.

Disponible l’edició en castellà del Dret acústic de Catalunya.
Incorpora les recents novetats legislatives sobre la matèria jurídica del soroll.

Presentació del llibre a l’ICAB (10/03/2016): youtube.com

Encàrrecs i venda per internet a: 

Des de l’ACCCA celebrem la notícia sorgida avui al TN TV3 i felicitem a l’Ajuntament de Girona per aquesta decisió plena de sentit comú: si la gent dorm durant la nit, quin sentit té el repic nocturn dels campanars (excepte el de molestar als que no poden dormir)?

Video (minut 38)

El recent dimitit Alcalde de Girona (Sr. Ballesta), però, va revocar l’ordre de l’anterior (M.H. Sr. C. Puigdemont) que les va fer cessar d’1h a 6h de la nit (menys d’un terç de tot un dia).

Convidem a la lectura d’una opinió objectiva i no afectada per subjectivismes ni prejudicis ni d’una banda ni de l’altra: Les queixes per les campanes són justificades I potser també ens ajudarà a reflexionar unes cites literàries:
“Animado por aquellas perspectivas, se puso el pijama y apagó la luz. Las campanadas de las doce, dadas en alguna iglesia próxima, dejaron en el silencio una lúgubre resonancia [...]“ (Juegos de la edad tardía, Luis Landero, 1989).
O una més recent (La tierra que pisamos, Jesús Carrasco, 2016):  ”[...] Fuera, al otro lado de las tablas, unos soldados charlan. Suenan campanas por encima de su cabeza, a no mucha distancia. Tañidos sin cadencia que no llaman a misa ni a entierro y que tampoco son de alarma. Como si unos monaguillos estuvieran jugando a colgarse de las sogas del campanario.”

Contra la inactivitat en el control i reducció del soroll de les terrasses

La sentència té la seva particularitat i interès en el fet que rebutja, desacredita, el criteri defensat per l’Ajuntament: per avaluar si les terrasses superen o no els límits legals s’han de fer mesuraments sonomètrics durant totes (sic) les nits al llarg d’un any (les nits que plogui també?). Entenem que promitjar 365 valors sonors no té cap mena de sentit, ja que es desfigura la realitat i el grau de les molèsties que són més punyents i perjudicials durant l’estiu, quan les activitats tenen major impacte acústic.
Recordem que la sentència condemna per no actuar, per no fer res en absolut més enllà de donar llicència de terrasses als locals sense contemplar més requisits que l’abonament d’una taxa.
Curiosament, l’Ajuntament no va recórrer la sentència, convertint-se en ferma.

http://bcnmes.com/reportaje/ciutat-sonica/

Punts on trobar l’exemplar (gratuït): http://bcnmes.com/puntos/

S’anul·len les llicències de les terrasses de dos locals per l’afectació als drets fonamentals a la intimitat i privacitat domiciliària del veí demandant. Text (rtf 77K)

Cadena Ser Catalunya 7/10/2014

Dret acústic de CatalunyaDret acústic de Catalunya” Una obra jurídica integral sobre la contaminació acústica, si bé amenitzada amb exemples extrets de l’experiència professional de l’autor i de la premsa, amb la pretensió de ser pràctica per a la resolució de conflictes veïnals provocats per sorolls i vibracions.

PRÒLEG (arxiu pdf 76K) a càrrec de l’editora.

Presentacions: als mitjans, Matins en xarxa (28/04/2014); a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (22/05/2014); Llibreria Alibri (11/06/2014).
Presentació de l’edició en castellà (ICAB, 10/03/2016): youtube.com

Encàrrecs i venda per internet a: www.deguardia.cat i també a les llibreries La Jurídica (Via Augusta, 42, BCN),  Alibri (c. Balmes, 26, BCN),  Atelier (c. Mallorca, 272, BCN, i Via Laitena, 12, BCN), Geli (c. Argenteria, 18, GIRONA) i La Capona (c. Gasòmetre, 41-43, TARRAGONA).

Diari de Girona, 15/01/2014

Matins en xarxa, laxarxa.com, 15/11/2013

© 2011 sorolls.org Avís legal